Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί – συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό (upd)

Σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση έχει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Μοσκοβισί, o oποίος είναι ο «εκλεκτός» του Παρισιού για το, καίριας σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις (διαδέχεται τον Όλι Ρεν), συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιείται γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. 

Στην ατζέντα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην υπουργό 
-του οποίου η Αθήνα φέρεται να υποστηρίζει την υποψηφιότητα- τέθηκαν η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους. 

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

Αργότερα ο Γάλλος πολιτικός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, και με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Πάντως, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο γάλλος τέως υπουργός Οικονομικών δεν θα λάβει μέρος το απόγευμα τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος των ευρωπαίων ηγετών, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να κατανεμηθούν οι κυριότερες θέσεις στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: skai.gr