Πιπιλή: «Τερατογένεση» ο ΕΝΦΙΑ – βολές και από αντιπολίτευση

«Τερατογένεση» χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ σε ανακοίνωση της η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιλιλή.

«Εμείς άλλο Νόμο ψηφίσαμε. Ψηφίσαμε τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης υπέρ της κοινωνίας που είναι το πιο δημοκρατικό μέσο και όχι τον ‘ανα-σκολοπισμό’ της μεσαίας τάξης», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Μικρή σημασία έχει το θέμα των δόσεων του ΕΝΦΙΑ» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει μάλιστα «άκρως υποκριτικές τις φωνές κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε σχέση με την ψήφιση του ΕΝΦΙΑ, που λένε τώρα ότι δεν είδαν, δεν κατάλαβαν, δεν ήξεραν τι ψήφισαν». Σημειώνει δε σκωπτικά πως η κατάσταση θυμίζει όσα έλεγαν υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων ότι δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο.

Για «παλιμπαιδισμό» της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, για τον ΕΝΦΙΑ που έχει εξοργίσει τους Έλληνες κάνει λόγο ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παίζει την «κολοκυθιά» με τον αριθμό των δόσεων.

«Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και η επέκταση των δόσεων στην καταβολή του έχουν μοναδικό σκοπό να ‘χρυσώσουν το χάπι’ της επιβολής ενός άδικου και δυσβάσταχτου φόρου που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά», σχολιάζει το ΚΚΕ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ