ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο: Kυβέρνηση και ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δια του βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Απόστολου.

«Δυστυχώς (σ.σ η ΕΕ) παίζει με τη φωτιά. Δεν έχει αντιληφθεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση ενδέχεται να είναι το πρώτο βήμα για χειρότερες καταστάσεις» προειδοποιεί ο βουλευτής.

Ο κ. Αποστόλου συμμετέσχε στη σύσκεψη των παραγωγών στην Ημαθίας και ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά το εμπάργκο της Μόσχας.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο σημειώνει πως «δεν έχει αντιληφθεί οτι αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μέσα απο τη διπλωματία της αγοράς , όπου η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης είναι πασιφανής, και όχι της ελεημοσύνης που επιδίδεται.»

Ο βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητεί από την κυβέρνηση να διαφωνήσει ανοιχτά με τα μέτρα της ΕΕ, και να δεσμευτεί ότι θα θέσει θέμα συνολικής στάσης της ΕΕ στο ζήτημα της Ουκρανίας στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

«Να μην πληρώσουν
οι φρουτοπαραγωγοί τις συνέπειες από το εμπάργκο της Ρωσίας» ζητεί από την πλευρά του το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, στην ΕΕ παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, για το ενδεχόμενο καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιά από το ρωσικό εμπάργκο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ