Κλείσιμο

Κομισιόν: Προπαρασκευαστικές επαφές στο Παρίσι, στην Αθήνα η αξιολόγηση

Στην Αθήνα, στα «μέσα Σεπτεμβρίου» είναι «προγραμματισμένο να γίνει η επόμενη αποστολή αξιολόγησης» του ελληνικού προγράμματος, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί.

Σε διευκρινιστικές του δηλώσεις στη συνέχεια, ο κ. Κολομπανί, διευκρίνισε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι προπαρασκευαστικές συναντήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των επικεφαλής της τρόικας.

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι, όπως είπε, να επισημανθούν τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν κατά την αναθεώρηση του προγράμματος στο δεύτερο 15μερο του Σεπτεμβρίου, όποτε θα ολοκληρωθεί η εξέταση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Νωρίτερα, σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν η αξιολόγηση να έχει διάρκεια λίγων ημερών, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε σχολιάσει λιτά πως «δεν είναι δυνατό να υπολογίσουμε την πιθανή διάρκεια» της εξέτασης του ελληνικού από την τριμερή.

Η τρόικα θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και χαρακτήρισε καθαρό πολιτικό μήνυμα τις νέες αποφάσεις για την αναδιοργάνωση των συναντήσεων κυβέρνησης-τρόικα, που θα γίνονται πλέον και εκτός Ελλάδας.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα είναι σύντομη η παρουσία της στην Αθήνα και ένα μέρος των επαφών θα γίνεται εκτός Ελλάδος, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι ή αλλού» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

«Αυτό δεν είναι μια απλή συμβολική κίνηση ότι αλλάζουμε σελίδα, είναι και μια ενθάρρυνση να κινηθούμε εμείς με βάση τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες, όπως είναι υποχρέωσή μας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ