Βούλτεψη: Ο Τσίπρας μετρά και τις ψήφους της ΧΑ, ο λόγος στα κόμματα

Αιχμηρή απάντηση στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν διστάζει να συναθροίσει και τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής» προκειμένου να αυξήσει σε 139 τις έδρες των «‘υπερμάχων του κοινοβουλευτισμού’» για την υπόθεση της «μικρής ΔΕΗ».

«Ο λόγος ανήκει στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τις υπογραφές των οποίων συνειδητά συναρίθμησε με αυτές της ΧΑ ο κ. Τσίπρας», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος, και καλεί δε τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να «απαντήσουν αν πράγματι» έχουν «παραδώσει τα κλειδιά» στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφορετικά, καταλήγει η κ. Βούλτεψη, «πρέπει να τον καταγγείλουν για εξουσιομανή αυθαιρεσία, πολιτικό καιροσκοπισμό και επέμβαση στα εσωτερικά τους».

Λιτά ανταπάντηση εξέδωσε η Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των ‘θερινών πραξικοπημάτων’ να κρατήσει τις υποδείξεις για τον εαυτό της, όσο κι αν δεν μπορεί να κρύψει τον πανικό που τη διακατέχει μπροστά στην κατάρρευση», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ