Ντινόπουλος: Στη δημοσιότητα όλοι οι φορείς που αρνούνται αξιολόγηση

Όλοι οι φορείς που αρνούνται να αξιολογηθούν θα δοθούν στη δημοσιότητα δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Εξήγησε ότι οι φορείς αυτοί είναι 50 αναπτυξιακές εταιρείες που λειτουργούν με ιδιωτικοοικομικα κριτήρια, 15 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, και άλλες 70 επιχειρήσεις με κοινωφελή χαρακτήρα ορισμένες από τις οποίες δεν λειτουργούν.

Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι είναι θετικό ότι και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, εννοώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα απόλυσης για τους υπαλλήλους που θα βρεθείς στο 15% μετά την αξιολόγηση. Τονισε επίσης οτι ο ίδιος ως υπουργος έχει «υποχρέωση να διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ότι «η αξιολόγηση δεν θα έχει επιπτώσεις σε διαθεσιμότητα, απολύσεις, μείωση μισθών. Για πολλά χρόνια κάθε έννοια αξιολόγησης στο δημόσιο είχε καταστρατηγηθεί. Σε κάθε ομάδα εργαζομένων κάποιοι αποδίδουν καλύτερα κάποιοι χειρότερα. Η συγκριτική αξιολόγηση είναι εργαλείο» παρατήρησε.

Πηγή: skai.gr