Βούλτεψη για συνάντηση Σαμαρά - Ρέντζι: Ανάγκη συμμαχιών σε χώρες με ομοειδή προβλήματα

Χώρες που έχουν ομοειδή προβλήματα πρέπει να σχηματίσουν κοινή γραμμή ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και τις διαχωριστικές γραμμές τόνισε η Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ με αφορμή τη σημερινή συνάντηση Σαμαρά – Ρέντζι στη Φλωρεντία.

Αναφερόμενη στην ταυτόχρονη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία, είπε ότι πήγε σε συγκέντρωση οπαδών και στελεχών της λίστας τσιπρα που πέτυχε 4% στην Ιταλία, και τάσσονται κατά του Ρέντζι.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, οι ευρωβουλευτές της λίστας Τσίπρα συμπεριφέρονται απολύτως θεσμικά στο ευρωκοινοβούλιο και είναι υπέρ του συμφώνου σταθερότητας σε αντίθεση με όσα ακούσαμε να λέει χθες ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση στην πολιτική του ιταλού πρωθυπουργού.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις με το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι στο εσωτερικό των κομμάτων γίνονται διάφορες συζητήσεις, αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι ενιαία. «Εφόσον η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» υπογράμμισε ακόμη.

Η κ. Βούλτεψη επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να πάρει σαφή θέση στο φαινόμενο της τρομοκρατίας και τη σύλληψη Μαζιώτη.

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι όταν υπάρχει βία και αυτοδικία πλήττεται η δημοκρατία».

«Ορισμένοι αφήνουν παράθυρο ανοιχτό ότι η χούντα είναι το ίδιο με τους τρομοκράτες, άλλο χούντα, άλλο τρομοκρατία, άλλο μνημόνιο, έτσι τα μπερδεύουμε και έρχονται οι πραγματικές χούντες και τρομοκρατίες» πρόσθεσε.

Για τον αιγιαλό τόνισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Άρχισε τη δεύτερη Ιουλιανή επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πήγε στη συγκέντρωση Τσίπρα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Φούντα που είπε ότι αναμένουμε να δούμε την εκδοχή δεν ξέρουμε τις ακριβείς αλλαγές».

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ