Το χάι-φάιβ των Βρυξελλών, έτσι «μιλάνε» Κάμερον και Γιούνκερ

Με ένα... χάι-φάιβ υποδέχτηκε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, πριν τη συνάντησή τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Η Ντάουνιγκ Στριτ υπογράμμισε πως η πρωτοβουλία για το χάι-φάιβ ανήκε στον κ. Γιούνκερ. «Νομίζω πως ο κ. Γιούνκερ χαιρετά αρκετό κόσμο με αυτό τον τρόπο. Γνωρίζονται εδώ και αρκετό καιρό», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του βρετανού πρωθυπουργού.

Ο κ. Γιούνκερ υποδέχτηκε τον κ. Κάμερον με ένα πλατύ χαμόγελο, λίγες εβδομάδες αφότου ο βρετανός ηγέτης έριξε μία από της δύο ψήφους κατά της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρά τη σφοδρή κριτική που είχε εξαπολύσει κατά του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο κ. Κάμερον έχει καταστήσει σαφές πως είναι έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του, τη στιγμή που οι σχέσεις Βρετανίας-Βρυξελλών διανύουν μία περίοδο έντασης. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί πως θα οργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ε.Ε. σε περίπτωση που επανεκλεγεί στις κάλπες του 2015.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησής του ήταν η θέση που θα καταλάβει στη νέα Κομισιόν ο βρετανός επίτροπος, Λόρδος Χιλ του Όρφορντ, με τον κ. Κάμερον να ζητά τη θέση-κλειδί του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ