Στην τελική ευθεία για τον ανασχηματισμό - κλειδωμένο σε μεγάλο βαθμό το νέο σχήμα (upd)

Σε τροχιά ανασχηματισμού βρίσκεται η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση, ή τηλεφωνική επικοινωνία, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης την Κυριακή το απόγευμα, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει από την Αίγυπτο, όπου θα ταξιδέψει αυθημερόν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου Αλ Σίσι.

Κυβερνητικές πηγές τοποθετούν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος «εκτός απροόπτου» για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στο τελικό κυβερνητικό σχήμα. 

Το «κλειδί» του ανασχηματισμού είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται καθ’ οδόν για την Τράπεζα της Ελλάδος στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου παρά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ονόματα που ακούγονταν έντονα αρχικά για την θέση του αντικαταστατή του Γιάννη Στουρνάρα είναι των κυρίων Δένδια, Βορίδη, Σταϊκούρα, και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας Χρύσανθου Λαζαρίδη. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας μπορεί να είναι ένα πρόσωπο - έκπληξη για το οποίο δεν έχει γίνει λόγος στα ΜΜΕ.

Επίσης, για το νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται τα ονόματα των Άρη Σπηλιωτόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Πάρη Κουκουλόπουλου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Εξάλλου, στα μέσα Ιουλίου θα «κλειδώσει» και το νέο πρόσωπο επιτρόπου στην Κομισιόν που θα αντικαταστήσει τη Μαρία Δαμανάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και τον ανασχηματισμό πριν ακόμη γίνει» απάντησε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ