Αιχμές Κουβέλη για ελλιπή προεκλογική στήριξη από στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Αιχμές για ελλιπή προεκλογική στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς από στελέχη του κόμματος ;άφησε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που άρχισε νωρίτερα.

«Να αναρωτηθεί ο καθένας μας αν έκανε ό,τι περνούσε απο το χέρι του, αν ήμασταν σε αυτό το χώρο ενωμένοι, αν ήμασταν αλληλέγγυοι. Φανήκαμε φιλόξενοι σε πρόσωπα με άλλη πολιτική καταγωγή που ήθελαν να δώσουν μαζί μας την εκλογική μάχη;» διερωτήθηκε στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης του Βασίλη Οικονόμου, μετά τα χαμηλά ποσοστά των ευρωεκλογών.

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης. «Εξωγενή κέντρα υποδείκνυαν το δρομολόγιο που κατά τη γνώμη τους θέλαμε να ακολουθήσουμε» υποστήριξε.

Σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ενα προοδευτικό μπλοκ εξουσίας με συγκεκριμένο προοδευτικό σχέδιο και με σαφή και αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα αποφασίσει επί της αποδοχής ή μη της παραίτησης Κουβέλη από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ένα 24ωρο μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου και ενώ στο εσωτερικό του κόμματος διατυπώνονται αντικρουόμενες θέσεις για την πορεία του κόμματος.

«Κάποιοι πανηγύριζαν για την τρικομματική κυβέρνηση, οι ίδιοι πανηγυρίζουν για την κυβέρνηση Τσίπρα και προβάρουν ήδη τα υπουργικά τους κοστούμια» δήλωσε από την πλευρά του στα Νέα του ΣΚΑΪ ο Βασίλη Οικονόμου. 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ κατά την σημερινή συνεδρίαση άφησε την Παρασκευή και ο Γρήγορης Ψαριανός

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο κ. Ψαριανός έκανε άνοιγμα προς το «φιλοευρωπαϊκό» κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό της μεγάλης κεντροαριστεράς. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ