Δηλώσεις υποψηφίων για περιφέρειες και δήμους

«Σήμερα, μιλούν οι πολίτες. Με ψήφο ευθύνης, γυναίκες και άντρες αποφασίζουν για την περιφέρεια, για το μέλλον της. Τους καλώ να έρθουν στις κάλπες», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφότου ψήφισε στη Νέα Σμύρνη.

«Σήμερα μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω στα χέρια μας», διεμήνυσε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και για τις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Συμπλήρωσε πως εάν δεν ήταν βέβαια για τη νίκη δεν θα είχε αναλάβει την ηγεσία του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

«Η σημερινή ημέρα είναι κρίσιμη, κρίνει το μέλλον της πρωτεύουσας της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, προσθέτοντας πως είναι «αισιόδοξος» για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Κάλεσμα στους πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, απηύθυνε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τόνισε πως στην Αθήνα «ολοκληρώνεται το μεγάλο βήμα» που έγινε στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και χαρακτήρισε τη σημερινή Κυριακή «ημέρα νίκης για την Αθήνα».

Την ελπίδα οι κάλπες να βγάλουν ό,τι καλύτερο για την πόλη, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα.

Σε ερώτηση για το αν διαπίστωσε προβλήματα ή παρατυπίες, αρκέστηκε να δηλώσει: «Καλή επιτυχία στη Δημοκρατία».

Την πεποίθησή του πως οι πολίτες του Πειραιά «γυρίζουν την πλάτη στο χθες, στη διχόνοια και τη διαίρεση», δήλωσε ο υποψήφιος για τη δημαρχεία Γιάννης Μώραλης, προσθέτοντας πως οι ψηφοφόροι ψηφίζουν «ανατροπή», «προοπτική» και «ελπίδα».

«Σήμερα συμμετέχουμε, δεν απέχουμε. Ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, με την ψήφο μας αποφασίζουμε για τον τόπο μας» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Οι εκλογές αυτές είναι πάρα πολύ κρίσιμες για τη χώρα. Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει και να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίσουν για αυτόν», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Όλη την εβδομάδα ο κόσμος έδειξε πως μας εμπιστεύεται», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Την ιστορία του τόπου την γράφουν οι πολίτες με τις επιλογές τους», δήλωσε από την πλευρά του ο υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ