Κλείσιμο

Βενιζέλος: Έχω στείλει στη Βουλή λίστες με διάσημους – κάποιοι ήθελαν να είναι ευρωβουλευτές

Δήλωση με πολλούς αποδεκτές έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε διακαναλική του συνέντευξη σε περιφερειακά κανάλια (Κεντρικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης).

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι στις λίστες που έχει στείλει ο ίδιος στη Βουλή από το 2011 ως υπουργός Οικονομικών, «περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιογραφικώς διάσημα ονόματα, μεταξύ αυτών και μερικοί που φλερτάρανε με την ιδέα να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές...»

Ο κ. Βενιζέλος άφησε δε αιχμές για την προεκλογική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Προσωπικά, δεν έδωσα καμία προεκλογική υπόσχεση στις εκλογές του 2009. Δεν είπα ούτε ότι θα καταργήσουμε τη σύμβαση με την Cosco, ούτε ότι θα πάρουμε πίσω τον ΟΤΕ. Τίποτε απολύτως».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε δε, τους κινδύνους που συνεπάγεται μια διαφορετική ψήφος στις εκλογές. «Αν οι Έλληνες πολίτες θέλουν να δημιουργηθεί στη χώρα πολιτικό πρόβλημα ας το κάνουν, θα υποστούν τις συνέπειες, δυστυχώς θα τις υποστούμε και όλοι μας, διότι εδώ η πλειοψηφία επιβάλει την άποψή της και στη μειοψηφία και πάμε όλοι μαζί».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο αμφισβήτησής του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετακλογικά, ύστερα από ένα άσχημο αποτέλεσμα, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι στις εκλογές αυτές δεν κρίνεται εκείνος αλλά η πορεία του τόπου.

Το δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι ή όχι στο ευρώ» δεν το ήθελε κανείς, δεν το άντεχε η χώρα, δήλωσε νωρίτερα στη συνέντευξη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανερχόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times για το παρασκήνιο των Καννών το 2011. 

«(Το δημοψήφισμα) δεν το ήθελε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα. Δεν το άντεχε η χώρα. Γιατί καθ’ οδόν προς ένα δημοψήφισμα ‘μέσα ή έξω από το ευρώ’, θα είχαν διαλυθεί οι Τράπεζες, θα είχαν χαθεί οι καταθέσεις, θα είχε καταστραφεί η ελληνική οικονομία. Άρα δεν υπήρχε άλλη λύση από αυτήν που τελικά εφαρμόστηκε» επισήμανε.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ