Βενιζέλος για Κάννες: Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να χρεοκοπήσει η χώρα;

Το γάντι στην πρόκληση/ πρόσκληση Παπανδρέου να τοποθετηθεί αναφορικά με το τι συνέβη στις Κάννες το Νοέμβριο του 2011 («... Τώρα, είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι») σήκωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον επίτροπο Οικονομικών Σιμ Κάλας, στο περιθώριο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε ότι «η συμφωνία που έγινε μετά τις Κάννες είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί κυβέρνηση όπου αρχικά προτάθηκε να ηγηθεί ο κ. Πετσάλνικος, στην συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης, και στο τέλος έγινε πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος. Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε δε το επίμαχο δημοσίευμα των FT ότι ο κ. Μπαρόζο ήταν ο πρωταγωνιστής της συζήτησης και της διαδικασίας στις Κάννες. «Ήταν παρών μαζί με τον αρμόδιο επίτροπο Ρεν και τον πρόεδρο Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Όποιοι τα λένε αυτά δεν έχουν αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και του ρόλου των προσώπων στην ΕΕ. Ήθελε κανείς το πρωί της επόμενης ημέρας να καταρρεύσουν οι τράπεζες και να χρεοκοπήσει η χώρα;» διερωτήθηκε.

Πρόσθεσε δε, ότι «από τον Ιούνιο του 2011 ο Σαμαράς ήταν σε συζητήσεις για πιθανή συμμετοχή της ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα από τον Ιούνιο του 2011, πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου που με έφερε στο υπουργείο Οικονομικών.»

Αναφορικά με το χρέος διαμήνυσε ότι «είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει τεχνικά». «Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι, γιατί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα έχει διαμορφώσει, χάρη στις θυσίες των πολιτών της τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από την κρίση και της οριστικής επανόδου σε συνθήκες ευρωπαϊκής κανονικότητας» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ