Κλείσιμο

Γλέζος: Αν χρειαστεί, οι φτωχοί θα καλύψουν τον εσωτερικό δανεισμό όπως στον Β’ Παγκόσμιο

Την πεποίθησή του ότι, αν χρειαστεί, ο φτωχός λαός θα καλύψει εθελοντικά τον εσωτερικό δανεισμό, καθώς έπραξε κάτι ανάλογο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη ο Μανώλης Γλέζος.

«Σημασία έχει ότι την περίοδο που κηρύχθηκε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ο δικτάτορας ζήτησε τη βοήθεια του λαού γιατί δεν είχαμε αεροπορία... Και έτρεξε ο λαός δίνοντας τα ρολόγια του, τα δαχτυλίδια του, τα σκουλαρίκια του, τα πάντα. Αν πειστεί ότι το δάνειο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της χώρας στον πρωτογενή τομέα θα δώσει και ο δανεισμός θα καλυφθεί εθελοντικά» επισήμανε σε παρέμβασή του στον σταθμό μας.

«Ο ελληνικός λαός, ο φτωχός λαός, θα το κάλυπτε το εσωτερικό δάνειο αν το είχαμε ανάγκη, εγώ λεω ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εσωτερικό δανεισμό, άλλοι λενε ότι χρειάζεται τόνισε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς.

Σημείωσε δε, ότι οι απόψεις του δεν είναι προσωπικές. «Στο βιβλίο μου Η Έξοδος είχα πει από τότε πώς θα βγούμε από την κρίση. Τους προλόγους μου έχουν κάνει ο Μηλιός και ο Θεωνάς... γιατί δεν ανησύχησαν τότε; Απαντώ σε αυτούς που λένε ότι ‘είναι προσωπικές απόψεις του Γλέζου'».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «όσοι υψηλοεισοδηματίες δεν συνεισφέρουν (σ.σ στον εσωτερικό δανεισμό) δεν θα τους βάζουμε το πιστόλι στον κρόταφο, θα τους καταγγέλλουμε δημόσια... Εάν σε ένα εισοδηματία με πάνω από 100.000 εισόδημα τού πούμε να πάρει ομόλογο άξιας 100 ευρώ και δεν το κάνει δεν θα τον σκοτώσουμε.»

«Επιτρέπεται η διαφωνία, αλλά δεν επιτρέπεται η διαστρέβλωση. Ποτέ δεν μίλησα για καταθέσεις• ποτέ. Μίλησα για εισοδήματα. Έχω πέντε τρόπους και ο πέμπτος αφορά ένα εσωτερικό δανεισμό διπλής μορφής, εθελοντικό για τα φτωχά εισοδήματα, και υποχρεωτικό για τα πλούσια εισοδήματα και βάζω όριο (τα 100.000 ευρώ). Το όριο θα συζητηθεί, είναι πρόταση όχι απόφαση» σημείωσε.

«Ο Σαμαράς προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου, θέλουν να φορολογείται ο λαός θέλουν να οδηγούν τους νέους στη μετανάστευση δε θέλουν να πληρώσουν ούτε μια οι υψηλοεισοδηματίες» πρόσθεσε.

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο ο Μανώλης Γλέζος και σε άλλη δήλωσή του, ενώ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

Ο κ. Γλέζος αναφέρει σχετικά ότι: «ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης».

Δείτε την εκπομπή «Εκλογές 2014» με τη Σία Κοσιώνη, απόψε στις 11 το βράδυ, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τρεις κάλπες, τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, μία μάχη.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ