Μέτρα για μείωση φορολογίας στον τουρισμό προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

Τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στον κλάδο του τουρισμού προανήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως είναι «προσωπικά ενοχλημένος» από την υψηλή φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάνοντας λόγο για ένα «απαράδεκτα υψηλό» επίπεδο φορολόγησης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης από το 23% στο 13%, τονίζοντας ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών θα πραγματοποιηθεί σταδιακά προκείμενου «να μην γυρίσει η χώρα σε ελλείμματα».

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουριστικό κλάδο, βασικοί άξονες του οποίου είναι η ολοκλήρωση των χωροταξικών σχεδίων (δασολόγιο, κτηματολόγιο, χάραξη αιγιαλού), η απλούστευση των αδειοδοτήσεων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως επίσης και η αναβάθμιση των κέντρων αλλά και των παραλιακών μετώπων τουριστικών πόλεων.

Προσέθεσε ότι κάθε χρόνο για τα επόμενα 6 χρόνια θα επενδύονται από το ΕΣΠΑ 500 εκατομμύρια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με τον ιδιωτικό τομέα να επενδύει 3 δισ.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως στόχος στης κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάσει.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τουρισμού είναι η σταθερότητα και «πάνω από όλα η σοβαρότητα. Όχι συνεχώς οργισμένες καταγγελίες που θυμίζουν μαθητικά 15μελή».

«Μερικοί μπορεί να μη θέλουν να ενηλικιωθούν. Η χώρα όμως τους αφήνει πίσω», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά, του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε ότι ο στόχος της χώρας μας για το 2021 είναι να φθάσουν οι διεθνείς αφίξεις σε 24 εκατομμύρια, από 17,9 εκατομμύρια το 2013 και 18,5 εκατομμύρια που είναι η εκτίμηση για φέτος.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, 13χρονος κολυμβητής του Εθνικού Αθηνών παρέδωσε στον πρωθυπουργό το πρώτο του χρυσό μετάλλιο, για να τον ευχαριστήσει επειδή μεσολάβησε και λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε στο Ζάππειο Κολυμβητήριο, με την έλλειψη πετρελαίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ