Άρση ασυλίας για ακόμα 4 βουλευτές της Χρυσής Αυγής με «όχι» από ΑΝΕΛ

Με 213 ψήφους «υπέρ» έναντι 16 «κατά» και 8 «παρών», σε σύνολο 237 ψηφισάντων, η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας τεσσάρων ακόμη βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για το αδίκημα της ένταξης σε και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτεμίο Ματθαιόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

«Όχι» στην άρση ασυλίας, εκτός από τους χρυσαυγίτες βουλευτές, ψήφισαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.κ. Ουζουνίδης, Μελάς, Δημαράς, Ραχήλ Μακρή και Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Παρών» ψήφισαν, εκτός από τους υπόλοιπους βουλευτές των ΑΝΕΛ, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος, Γιάννης Κουράκος και Γιώργος Κασαπίδης.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν λόγο για πολιτικές διώξεις εναντίον τους.

Ο Αντώνης Γρέγος υποστήριξε ότι το όνομά του δεν καταγράφεται πουθενά στη δικογραφία αλλά διώκεται για τις ιδέες του και ισχυρίστηκε ότι «χαρακτηριστήκαμε ένοχοι μόνο και μόνο για να κλαπούν κάποιοι ψήφοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Πολύβιου Ζησιμόπουλου που μίλησε για αποφάσεις προειλημμένες και τόνισε: «Το όνομά μου δεν αναφέρεται πουθενά. Η δίωξή μου είναι ξεκάθαρα πολιτική. Δεν μου αποδίδεται καμία συμμετοχή σε καμία παράνομη πράξη και τελείως αυθαίρετα μου αποδίδεται η κατηγορία του εγκληματία» είπε.

«Περιττή και αστεία» χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστηρίζοντας και αυτός ότι «πολιτικό και μόνο χαρακτήρα έχουν οι διώξεις μας» ενώ πρόσθεσε: «Δηλώνω αθώος και αν θεωρείται έγκλημα ότι μέσω του αγώνα της Χρυσής Αυγής διαλύσαμε τη Χούντα Σαμαρά Βενιζέλου τότε δηλώνω εγκληματίας».

«Για την ασυλία μου ποσώς με ενδιαφέρει τι θα ψηφίσετε, εγώ τη συνείδηση μου την έχω καθαρή» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου