«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου – Βούτσης: Καμία συνομιλία με Κασιδιάρη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη σκιά των αποκαλύψεων για την υπόθεση Μπαλτάκου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τη Βουλή και για την αντιμετώπιση του υιού Μπαλτάκου κατά το επεισόδιο που προκάλεσε στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για μια εικόνα παρακράτους που εγείρει σειρά ζητημάτων και ζήτησε άμεση κυβερνητική απάντηση για το χρόνο διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το επίμαχο θέμα.

«Ζητάμε μια απάντηση αν ναι πότε, αν όχι γιατί; γιατί αρνείστε; που είναι ο κρυπτόμενος πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Παπαδημούλης επανέλαβε τις κατηγορίες του κόμματός του ότι ο κ. Μαλτάκος ήταν το «νούμερο 2» στην κυβέρνηση, ενώ έβαλε και κατά του Προέδρου της Βουλής για τους χειρισμούς στο θέμα του επεισοδίου που δημιούργησε ο γιος του κ. Μπαλτάκου στη Βουλή, όταν επετέθη κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Προκαλεί έκπληξη που ο Πρόεδρος της Βουλής κρύβεται και σιωπά. Ζητάμε να διεξαχθεί έρευνα από τον Πρόεδρο της Βουλής για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι αρμόδιοι για την προστασία της Βουλής και για να μη γίνει ρινγκ η Βουλή», σχολίασε, ζητώντας να υπάρξει έλεγχος και επιβολή των κυρώσεων.

Για παρακράτος μίλησε και ο Θοδωρης Δρίτσας ενώ ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης διέψευσε καταγγελία βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε μέσο ενημέρωση ότι είχε συνομιλίες και μαζί του.

«Να διαψεύσω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνάντηση ή συζήτηση και να πω ότι έχω προσωπικές απόψεις που δημόσια έχω εκφράσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Παπαδημούλη κινήθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και ο Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζοντας την πεποίθηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε εγκατεστημένο παρακράτος που είχε επαφές με τη Χρυσή Αυγή».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ