Κλείσιμο

Κωνσταντοπούλου: Υποβολέας της κυβέρνησης ο Μπαλτάκος – Υποχθόνια η δράση του

Για «υποχθόνια δράση» του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην κυβέρνηση -τον οποίο χαρακτήρισε «υποβολέα της κυβερνητικής πολιτικής» και «παρακράτος»- έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και την Κατερίνα Ακριβοπούλου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ως «πολύ καλή».

Μάλιστα,
δήλωσε ότι δεν την καλύπτει η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ότι στην υπόθεση της ΧΑ ενήργησε με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο.

«Μιλάμε για παρακράτος με ρίζες μέσα στη βουλή όχι απλά στην κυβέρνηση, ευθεία διακίνηση επιρροής, συνομολόγηση παρεμβάσεων στη λειτουργία της δικαιοσύνης. Ο Μπαλτάκος ήταν ο ‘αντ’ αυτού’ του πρωθυπουργού, ήταν το μάτι και το αφτί του…, ο υποβολέας της κυβερνητικής πολιτικής το ήξεραν οι πάντες. Ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης η παραίτησή του δεν μπορεί να καλύψει αυτά που έχουν αποκαλυφθεί και είναι ανατριχιαστικά, το δυσώδες παρασκήνιο της κυβερνητικής πορείας» σχολίασε η βουλευτής.

«Υποχθόνια η δράση του γγ. της κυβέρνησης, που απολάμβανε όχι απλώς της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά και της αναγνώρισης των υπουργών και βουλευτών της ΝΔ ότι υπέρκειται όλων» δήλωσε, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «οι κ. Μιχελάκης και Βορίδης ισχυρίζονταν ότι τίποτε δεν μπορεί να περάσει αν δεν φέρει την υπογραφή Μπαλτάκου με αφορμή την τροπολογία που προέβλεπε οτι οποίος μετανάστης δεν μπορούσε να στοιχειοθετεί τη βία λιμενικών εναντίον του θα οδηγούνταν σε απέλαση.»

«Δεν αρκεί η παραίτηση Μπαλτάκου, κανενός δεν αρκεί. Είναι επιβεβλημένο να έρθουν στη Βουλή ο πρωθυπουργός οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να δώσουν εξηγήσεις» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ