Γεννηματά: Δεν είναι ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΠΑΣΟΚ

Την άποψη ότι δεν είναι τώρα η ώρα «για να λύσουμε τους λογαριασμούς μας» στο ΠΑΣΟΚ εκφράζει η Φώφη Γεννηματά παρεμβαίνοντας στη μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου.

«Με αγάπη και σεβασμό στα πρόσωπα των δύο προέδρων, πιστεύω ότι δεν είναι ώρα να μιλήσει κανείς για το προσωπικό δίκαιο ή άδικο. Δεν είναι ώρα να λύσουμε τους λογαριασμούς μας» τονίζει.
«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε αυτή την παράταξη να διαλυθεί ανυπεράσπιστη και να αποτελέσει το άλλοθι ενός πολιτικού συστήματος που δεν θέλει να αλλάξει και απλώς αναζητεί εξιλαστήριο θύμα» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

«Μπορεί να μην είναι κόμμα πλειοψηφίας, όμως οι κοινωνικές δυνάμεις που το εκφράζουν υπάρχουν και σημειώνουν νίκες» τονίζει για το ΠΑΣΟΚ, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, η οποία υποστηρίζει ότι η προσπάθεια συνεννόησης στον χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις Ευρωεκλογές με στόχο την προγραμματική συμφωνία κομμάτων και κινήσεων.

«Το ΠΑΣΟΚ
δημιούργησε τη μεσαία τάξη η οποία έχει πληγεί περισσότερο. Αυτή είναι μια αλήθεια. Όσο προχωράμε προς την έξοδο από την κρίση, κύριος λόγος ύπαρξής μας είναι η στήριξη αυτής της μεσαίας τάξης. Η αντιμετώπιση της φτώχειας και η ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους είναι δική μας δουλειά. Είναι υποχρέωσή μας. Δεν έχουμε μεταλλαχτεί. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας με τη Νέα Δημοκρατία» δηλώνει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή είπε ότι «δεν γνωρίζω τι εννοούσε ο κ. Βενιζέλος κάνοντας λόγο για εκκρεμότητες του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πολιτικές. Γιατί αν εννοούσε κάτι άλλο, πρέπει να ενημερώσει αμέσως το ίδιο το κόμμα και τα όργανά του.»

Η κ. Μπατζέλη είπε επίσης ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς και της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές θα κρίνει τις επόμενες ημέρες το ποσοστό της πολιτικής σταθερότητας του τόπου».

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Απόστολο Κακλαμάνη εξαπέλυσε στο μεταξύ μέσω του Mega ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, επικρίνοντας τη στάση τους στο πολυνομοσχέδιο.
Πηγή: skai.gr