Κακλαμάνης: Έκανε γκάφα ο Σταμάτης – Ο Βορίδης σύρθηκε από τον Βενιζέλο

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε με νέες δηλώσεις του το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που διεγράφη τη νύχτα από τον Πρωθυπουργό γιατί ψήφισε «παρών» στα άρθρο 2 για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ανέφερε ότι ψήφισε «παρών» γιατί με το πολυνομοσχέδιο καταπατούνται οι ιδεολογικές αρχές της παράταξης όπως εκφράστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του κ. Σαμαρά. «Δεν άντεχα να βλέπω κόσμο να μπαινοβγαίνει στο γραφείο του Μπαλτάκου και του Βενιζέλου» και υπουργούς να αναφέρουν ότι «δεν μας αφήνει η τρόικα».

Μίλησε επίσης για γκάφα του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη στο θέμα της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν μας είπε στη ΝΔ ότι ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος κύριος Βορίδης σύρθηκε πίσω απ’ το Βενιζέλο.»

Ερωτηθείς αν προέβη στην κίνηση αυτή για ψηφοθηρικούς λόγους στις δημοτικές εκλογές, όντας απογοητευμένος από τις μετρήσεις στις δημοσκοπήσεις, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής υποστήριξε ότι για τον ίδιο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καλύτερα τα πράγματα απ’ ό,τι περίμενε, και πως πήρε την απόφαση αυτή την Κυριακή το βράδυ. Διευκρίνισε ότι δεν καταψήφισε το άρθρο επειδή σε αυτό είχε ενσωματωθεί η ρύθμιση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, και δεν ήθελε να την εμποδίσει.

«Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είχε πλακώσει το Νικήτα Κακλαμάνη στις μπάτσες» είπε στον ΣΚΑΪ η Φωτεινή Πιπιλή.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ