Απάντηση Παπανδρέου σε Βενιζέλο: Όλοι κρινόμαστε από το λαό

Με αιχμές απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωση αποδοκιμασίας του Ευάγγελου Βενιζέλου για την απόφασή του να καταψηφίσει το Άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός. «Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε σημείωσε.»

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί». «Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε, έμμεσα τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη για προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, τα οποία η παράταξη πλήρωσε στο παρελθόν και για πρακτικές που πρέπει να ανατραπούν.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν ζήτησε να ενημερωθεί πως έχει το θέμα των Τραπεζών, ενώ θα μπορούσε να τηλεφωνούσε στον ίδιο για να έχει ενημέρωση. Επισήμανε, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι δεν πήγε στη συνεδρίαση της ΚΟ., δεν έκανε τίποτε απ΄ όλα αυτά και στο τέλος καταψήφισε .

Στον κ. Κακλαμάνη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε ότι με τη στάση του προσβάλει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του παρατήρησε ότι δεν πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία ήταν παρών, ότι δεν είπε τίποτα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τελικά δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ