Μήνυμα πρωθυπουργού στους κυβερνητικούς βουλευτές: Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει

Βέβαιος ότι οι βουλευτές θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, την Κυριακή, που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά από σύσκεψη που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στέλνοντας μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι με τη συμφωνία η χώρα βγαίνει από την κρίση και από τα μνημόνια και αυτό είναι κάτι που ξέρουν οι βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει ο κ. Σαμαράς: «Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό.

Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει.
Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια. Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

Διαβάστε το άρθρα 1 ΕΔΩ
Διαβάστε το άρθρο 2&3 ΕΔΩ


"Όλα είναι υπό έλεγχο" είχε δηλώσει νωρίτερα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνεργασία που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Ανάπτυξης. 

Εν τω μεταξύ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν το μεσημέρι οι κύριοι Χατζηδάκης και Τσαυταρης, που έλαβε πράσινο φως και απο την τρόικα, αίρεται το αδιέξοδο στο θέμα με το γάλα.

Προβλέπει την καθιέρωση του παστεριωμένου γάλακτος στο οποίο θα υπάρχει και η υποκατηγορία γάλα ημέρας και η δεύτερη μεγάλη κατηγορία το γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας, όρος ο οποίος αντικαθιστά το γάλα υψηλής παστερίωσης.

Προβλέπει επίσης οτι στις συσκευασίες θα υπάρχει ευκρινής σήμανση, αναφορικά με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος. Απαλείφεται πλήρως απο τις συσκευασίες η λέξη φρέσκο. Η ρύθμιση φαίνεται οτι ικανοποιεί τους διαφωνούντες και των δυο κομμάτων.

Ο κ Χατζηδάκης θα ενημερώσει στις 5.30 το απόγευμα , στη Βουλή, τους βουλευτές της ΝΔ και αύριο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

"Πιστεύω οτι θα συμφωνήσουν όταν διαβάσουν το νομοσχέδιο", δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ