Φάρμακα και γάλα δοκιμάζουν την κυβερνητική συνοχή

Μεταξύ σφύρας (βλέπε γάλα) και άκμονος (φάρμακα) βρίσκεται η κυβέρνηση. Φαρμακοποιοί και κτηνοτρόφοι εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, ενώ τουλάχιστον μια "11άδα" βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση απειλούν ότι θα καταψηφίσουν ορισμένα μέτρα του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΑΑΝ, δοκιμάζοντας τη συνοχή της κυβέρνησης δύο 24ωρα πριν την κατάθεσή του βουλή.

Στο «παρά πέντε» εξάλλου αποφεύχθηκε η σύγκρουση με τους οδηγούς ταξί, με τον υπουργό Ανάπτυξης να αποσύρει διατάξεις που θα έθιγαν τον κλάδο. Η απόφαση Χατζηδάκη προκάλεσε το σκωπτικό σχόλιο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου: «μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο (σ.σ Λυμπερόπουλο) να συμφωνεί...δεν υπάρχουν. Τελικά από “μεταρρυθμιστές υπουργούς” πάμε καλά...από μεταρρυθμίσεις όμως;;;»

Νέο μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι οι αλλαγές σε γάλα και φάρμακα είναι προς όφελος του καταναλωτή έστειλε πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως εξήγησε, στη Βουλή θα παρουσιαστούν μία - μία οι ρυθμίσεις με όλες τους τις λεπτομέρειες, και όλοι οι βουλευτές θα καταλάβουν ότι γίνονται προς όφελος του καταναλωτή.

Την ίδια ώρα, σε διαρκή επικοινωνεία βρίσκεται το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη και οι επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συμβάλλουν με βελτιώσεις στην τελική διατύπωση των άρθρων του πολυνομοσχεδίου αλλά και να κρατούν ενήμερους τους βουλευτές του κόμματος.

Στο μεταξύ, και οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους τουλάχιστον έως και την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Βασικό αγκάθι για τους φαρμακοποιούς είναι οι αλλαγές στα ποσοστά συνιδιοκτησίας γεγονός που όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές των φαρμακοποιών θα επιτρέψει στα σούπερ μάρκετ να αποκτήσουν τα δικά τους φαρμακεία.

Όσον αφορά στο γάλα, οι αγελαδοτρόφοι θεωρούν ότι θα γίνουν εισαγωγές που ναι μεν θα ρίξουν τις τιμές, αλλά θα καταστρέψουν την ελληνική αγελαδοτροφεία

Η... 11αδα των βουλευτών που αντιδρούν:

NΔ: Μ. Χαρακόπουλος (φέρεται να προτίθεται έτοιμος να παραιτηθεί από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γ. Βλάχος, Ι. Τζαμτζής, Αλ. Κοντός, Αν. Μαρίνος, Γ. Στύλιος, Γ. Καλαντζής.

ΠΑΣΟΚ: Θ. Μωραΐτης, Μιχ. Κασσής και Ν. Σηφουνάκης, και ο πρόεδρος της Νέας Ελλάδας Αν. Λοβέρδος. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ