Βενιζέλος: Η λύση του Κυπριακού να βασίζεται στις αποφάσεις ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Τη συμφωνία μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για Κοινό Ανακοινωθέν, στο οποίο θα βασιστούν οι νέες απευθείας διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού, χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για μία ημέρα με «ιδιαίτερη σημασία» για την Κύπρο και επαναλαμβάνει τη θέση της Ελλάδας πως η όποια λύση θα πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, για τη δημιουργία μίας «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδία» που θα έχει «μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια».

Παράλληλα, τονίζει πως η αποδοχή των προτάσεων Αναστασιάδη για ταχεία εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης «μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επαναβεβαιώνει πως η Ελλάδα πρόκειται να σταθεί «με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ