"Aυτοψία" Σαμαρά στην Κεφαλονιά - Στο Ληξούρι αυτή την ώρα (video)

«Αυτοψία» στην πληγείσα από τον Εγκέλαδο Κεφαλονιά κάνει αυτή την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να δείξει την έμπρακτη μέριμνα της Πολιτείας, και να συμπαρασταθεί προσωπικά, στους σεισμόπληκτους.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ληξούρι και ενημερώνεται για τις καταστροφές από το σεισμό. 

«Ήθελα να δω ο ίδιος τις συνέπειες του σεισμού, θα κάνουμε μια πρώτη σύσκεψη και αύριο το πρωί με το καλό, με το φως του ήλιου, θα δούμε περισσότερα και θα έχουμε να πούμε περισσότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός με την άφιξή του από τις Βρυξέλλες στο νησί.

Την Τρίτη συμμετέσχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο βάσει του σχεδίου «Ξενοκράτης» αποτελεί το κέντρο επιχειρήσεων σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση στο νησί και τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων και την μέριμνα που έχει ληφθεί μέχρι τώρα από τον κρατικό μηχανισμό.

DSC 0228

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι οι σεισμόπληκτοι πολίτες θα πρέπει να πάρουν χρήματα άμεσα για να επισκευαστούν τα σπίτια στα οποία μένουν.

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα, ή το αργότερο την Πέμπτη, οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στις κατά τόπους κοινότητες για να λαμβάνουν το σχετικό βοήθημα.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές στο Ληξούρι, που έχει πληγεί περισσότερο από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Κυριακής, για να δει εκ του σύνεγγυς το μέγεθος της καταστροφής.

Το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Κεφαλονιά δεν ήταν προγραμματισμένο. Μετά τις Βρυξέλλες αντί να επιστρέψει στην Αθήνα έδωσε εντολή στον πιλότο του κρατικού αεροσκάφος να προσγειωθεί στο νησί.

Εντωμεταξύ, τη δίμηνη αναστολή πληρωμών δόσεων δανείων και τόκων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και της Ικαρίας ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ