Κλείσιμο

Πειθαρχική ποινή στη Ζαρούλια από Μαρκογιαννάκη

Πειθαρχική ποινή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς επέβαλε ο προεδρεύων της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, η οποία μετά την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για τις άδειες των κρατουμένων στις φυλακές και κατά την έξοδό της από την Ολομέλεια της Βουλής αναφώνησε «αληταρά».

Η πειθαρχική ποινή ορίζει περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσης.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ένταση με την Ελένη Ζαρούλια να κατηγορεί την κυβέρνηση για την απόδραση του Ξηρού και να ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης: «αν οι άδειες δεν δίνονται απο το υπουργείο, από ποιους δίνονται; Από τον περιπτερά;»

Στη συνέχεια, η βουλευτής ζήτησε την παραίτηση του κ. Αθανασίου συμπληρώνοντας «πού να βρεθεί τσίπα και ευθιξία, κάποιοι φορώντας κουστούμι νομίζουν ότι είναι κύριοι.»

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανάσιου είπε πως κανείς δεν είναι ευτυχής από τη μη επιστροφή Ξηρού στις φυλακές, καθώς έχει ήδη διαταχθεί έρευνα, προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, ενώ ήδη -όπως είπε- έχουν ξεκινήσει την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για το ποιοι δικαιούνται άδεια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συμπλήρωσε πως και την Πέμπτη δεν έκρυψε ότι η άδεια δεν έπρεπε να χορηγηθεί.

Νωρίτερα, ερώτηση για την ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση της ΧΑ κατέθεσε ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «η δίωξη είναι στημένη. Δεν έχουμε τεκμήριο αθωότητας ούτε στοιχεία παρά μόνο πολιτικές εντολές. Οι ανακρίτριες έχουν προχωρήσει σε εντολή κράτησης χωρίς στοιχείο», ενώ υποστήριξε ότι «η ανακρίτρια απέκρυψε ότι ο σύζυγός της είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ».

Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Αθανασίου και αναφορικά με τις λανθασμένες ημερομηνίες στην εντολή προφυλάκισης των βουλευτών της ΧΑ στο έγγραφο της ανακρίτριας και σε αυτό της γνωμοδότησης του εισαγγελέα είπε: «Σας θεωρώ κουτούς. Η κουταμάρα και η ανοησία που σας διακατέχει είναι υπαρκτή… Εσύ υπουργέ είσαι γνωστός άνθρωπος στην Δικαιοσύνη. Είναι γνωστή η σχέση σου με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

«Κατανοώ την ανάγκη να δημιουργήσετε εντυπώσεις» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. «Το κόμμα σας λόγω δύσκολης θέσης δημιουργεί ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν ότι τάχα η δημοκρατία διώκει την ΧΑ».

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ