Απερίφραστη καταδίκη των απειλών έναντι Προβόπουλου και Πρετεντέρη από τον πολιτικό κόσμο

Την απερίφραστη καταδίκη τους για την αποστολή φακέλων που περιείχαν σφαίρες στα γραφεία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη εξέφρασαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα τρομοκράτησης που εκδηλώθηκε σήμερα [...] Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν», σημείωσε η ΝΔ.

«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου και του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. Αυτοί, που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα μας, να ξέρουν πως δεν θα τα καταφέρουν. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται», διεμήνυσε το ΠΑΣΟΚ.

Για ενέργεια που είναι «καταδικαστέα» και παράλληλα «λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά» δίνοντας «δυνατότητες αξιοποίησης της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενέργειες σαν και αυτές, δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τη δημοκρατία και τη σταθερότητα», σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Καταδίκη και από το ΚΚΕ, που σημειώνει πως «τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ