Απουσία 5 βουλευτών το Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, με μηνύματα Καμμένου προς εσωτερικό και ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσκληση για επάνοδο στους Ανεξάρτητους Έλληνες όσων έφυγαν, αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας το Σάββατο στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό, και εμμέσως σε όσους των αμφισβητούν, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, να πάνε στο σπίτι τους. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι τελικά πέντε από τους 18 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν προσήλθαν στο Εθνικό Συμβούλιο, έχοντας ζητήσει με επιστολή τους να προηγηθεί η σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την επιστολή συνυπέγραψε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος ωστόσο παρευρέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Πέραν των εσωκομματικών ζητημάτων, ο κ. Καμμένος, εμφανίσθηκε ανοιχτός σε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ιδιαίτερα για την περιοχή του Πειραιά.

«Εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των ΕΝΕΛ τότε θα υπάρξει συνεργασία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ