Την Τρίτη η συνάντηση Γεωργιάδη-ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 25 ευρώ

Για το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30, προγραμματίστηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιαδη με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στο εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Γεωργιαδης είχε προαναγγείλει τη συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπου αποσαφήνισε ότι η επίμαχη ρύθμιση θα μπορούσε να καταργηθεί, εφόσον βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Εξήγησε ότι μία από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος είναι η επιβολή τέλους σε όλα τα παραπεμπτικά για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι η τρόικα συμφωνεί να καταργηθεί το εισιτήριο των 25 ευρω, αρκεί να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής σε όλα τα παραπεμπτικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αφορμή εξοχικό σπίτι του Πάνουν Καμμένου που έγινε με επιδότηση για τουριστική μονάδα.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Καμμένου πως το σπίτι ήταν τουριστική μονάδα που ανήκει στην πεθερά του, και έκλεισε πριν πέντε χρόνια, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι μπορεί οι ενέργειες του προέδρου των ΑΝΕΛ να είναι νόμιμες αλλά όχι ηθικές.

Σχολίασε επίσης πως αν ο κ. Καμμένος του κάνει μηνύσει θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν και άλλα στοιχεία, θα τον συμβούλευα να μην το κάνει».

Διερωτήθηκε ακόμα πώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δέχθηκε να πάρει, ως επιδότηση, τα λεφτά των «τοκογλύφων δανειστών» της Ευρώπης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ