Τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου την Τρίτη με τρόικα και ΠΑΣΟΚικές διαφοροποιήσεις στην ατζέντα

Για την προσεχή Τρίτη είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση για τη νέα χρονιά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν πολλά ανοιχτά θέματα ενόψει και της έλευσης της τρόικας, όπως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 - 2017,  ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η στάση του ΠΑΣΟΚ που αντιδρά σε διάφορα ζητήματα, με κορυφαία την αντίδραση του κόμματος στο εισιτήριο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Μετά και τη συνεργασία του Σαββάτου που είχε για το θέμα με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να βελτιωθεί η ρύθμιση για το 25ευρο στα νοσοκομεία αναζητώντας ισοδύναμα για την εξαίρεση ορισμένων ομάδων ανέργων.

Κατά το τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου αναμένεται να συζητηθεί και η τροπολογία για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ, άλλα και του ενός ευρώ ανά συνταγή στα φάρμακα, που κατάθεσαν το Σάββατο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, "για να θέσουν προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης που διαμαρτύρονται", όπως ανακοίνωσε στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Νότης Μαριάς.

Στόχος των ΑΝΕΛ να σημειωθούν απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με ορισμένους εκ των κυβερνητικών βουλευτών να επιψηφίζουν την επίμαχη τροπολογία που έχει κατατεθεί στο ν/σ το υπουργείου Μεταφορών (συζητείται την προσεχή Τρίτη και ψηφίζεται την Τετάρτη) ή σε αυτό του υπουργείου Εσωτερικών (συζητείται την Πέμπτη).

Την ίδια ώρα, η "κίνηση των 75" στο ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει με ανακοίνωσή της επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου διαμηνύοντας ότι θα πρέπει να δώσει τέλος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

"Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. "Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την ΝΔ" προστίθεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ