Εγγυήσεις για το τέλος εποχής Τσοχατζόπουλου και Κάντα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μέτρα εγγυήσεων» που θα διασφαλίζουν ότι «η εποχή Τσοχατζόπουλου, Σμπώκου, Κάντα κλπ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» στο υπουργείο Άμυνας ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των εξελίξεων που δρομολόγησε η απολογία του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνιου Κάντα.

Σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θοδωρής Δρίτσας, κάνει λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα» που γεννώνται από την απολογία Κάντα, με πρώτο το εάν το «τσουνάμι μίζας» έχει πλέον σταματήσει.

«Πόσες και ποιες συμβάσεις προμήθειας στρατιωτικού εξοπλισμού υπέγραψαν μετά την αποχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα ίδια πρόσωπα και ποιά είναι η εμπλοκή τους στην πίστωση από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων των αμαρτωλών συμβάσεων του παρελθόντος, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δρίτσας.

Διερωτάται επίσης εάν θα υπάρξει αντιπαραβολή των στοιχείων που θα προκύψουν από τις έρευνες γύρω από τα εξοπλιστικά με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και «άλλες λίστες «για τις οποίες έχει γίνει κατά καιρούς λόγος».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ