Κουβέλης: Δεν με εκφράζει η έννοια της «κεντροαριστεράς»

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στο 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς έδωσε κατά τη δευτερολογία του ο Φώτης Κουβέλης, απορρίπτοντας τα ενδεχόμενα προσέγγισης με το «κίνημα των 58» ή συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τόνισε επίσης ότι ο όρος «κεντροαριστερά» δεν τον εκφράζει, αλλά προτιμά τον όρος «δημοκρατικός σοσιαλισμός».

Απαντώντας δε σε εκείνους που βλέπουν σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η απόφαση των στελεχών του κόμματος να φύγουν ομαδικά από τους κόλπους της Κουμουνδούρου πριν από τρία χρόνια δεν πήγαζε από πολιτικό καπρίτσιο, αλλά επειδή υπήρχε διαφωνία με το περιεχόμενο της πολιτικής που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Μαλέλης σημείωσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον Φώτη Κουβέλη, τόνισε των ανάγκη ενότητας στο κόμμα, και ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα, επικριτικοί προς τη αρνητική στάση του κ. Κουβέλη απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το «κίνημα των 58» εμφανίστηκαν ο εκπρόσωπος του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την επιλογή της άρνησης συνεργασίας με τους «58», γιατί θεωρεί πως μια τέτοια επιλογή «μας ρίχνει στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ», και προσέθεσε πως «η Κίνηση μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». Εκτίμησε μάλιστα ότι «χωρίς εμάς δεν μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα» και χαρακτήρισε τον κ. Κουβέλη «ηγέτη όλου του χώρου».

Από την πλευρά του, ο κ. Ψαριανός εκτίμησε πως εάν πάει ο κ. Κουβέλης είχε παραστεί στην εκδήλωση των «58» θα είχε πέσει το θέατρο, ενώ «όταν μπήκε ο Βενιζέλος τρεις παραγγείλανε κάτι γκαζόζες...».

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου και των οργάνων του κόμματος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ