Βρούτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο εξόδου από το ευρώ

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος απαντώντας στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη -που διερωτάτο αν η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει πάση θυσία μέσα στην ΕΕ-, τόνισε ότι «η θυσία μας είναι μέχρις ότου να μην παει η Ελλάδα σε γενικευμένη ειλωτεία, άρα λοιπόν με συντάξεις του 200αρικου, με γενικευμένη εξαθλίωση οι προβληματισμοί θα είναι έντονοι, και νομίζω και εσείς είστε ευαίσθητοι, και όλοι πρέπει να σκεφτούμε πατριωτικά.» «Αυτό δεν σημαίνει ότι αλληθωρίζουμε με τη δραχμή, αυτό σημαίνει ότι εντός εκεί που καταστραφήκαμε θα πρέπει να απαιτήσουμε τη διάσωσή μας» πρόσθεσε πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι «ο κ. Μητρόπουλος για άλλη μιλά φορά με τις λέξεις ’θα δούμε’ άφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο ότι μπορεί να είναι -η μάλλον θα είναι- στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα εξόδου της χώρας μας απο την ΕΕ.»

«Τι θα κάνετε; Από όλα αυτά τα οποία καταγγέλλετε είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ, που λεει ‘ή αυτά ή δεν έχει, σήκω και φύγε’ εσείς τι λέτε; Πάση θυσία μέσα στην ΕΕ;» δήλωνε νωρίτερα ο βουλευτής του ΚΚΕ απευθυνόμενος στον κ. Μητρόπουλο.

«Είναι υποκρισία και κοροϊδία απέναντι στο λαό να λες και για το ασφαλιστικό, ότι ‘εγώ θα ακολουθήσω άλλο δρόμο αλλά θα είμαι μέσα στην ΕΕ’. Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν χωράνε» ανταπάντησε ο κ. Παφίλης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ