Πλήρη χαρτογράφηση του Δημοσίου προωθεί το ΥΔΜΕΔ – στους 681.392 οι ΔΥ

Την πλήρη χαρτογράφηση των απασχολούμενων στο σύνολο του Δημοσίου, καθώς και των μισθολογικών τους απολαβών, προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στόχος του υπουργείου είναι η εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων της Αθήνας για απολύσεις και διαθεσιμότητα, αλλά και η διαμόρφωση σαφούς εικόνας για το μισθολογικό κόστος του συνόλου του κρατικού μηχανισμού.

Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων το Νοέμβριο ανερχόταν σε 681.392, έναντι περίπου 913.000 απασχολούμενων στα τέλη του 2009, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εν λόγω μείωση προσωπικού κατά περίπου 232.000 υπαλλήλους έχει επιφέρει περικοπή του μισθολογικού κόστους κατά «περίπου 30%», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, οι φορείς υποχρεούνται να ορίσουν λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα το οποίο θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την καταβολή των αμοιβών που εμπίπτουν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από Καθημερινή, ΑΜΠΕ