Διεγράφη από τη ΝΔ ο γγ. της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΙΤ Νίκος Κιουτσούκης

Στην διαγραφή του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ και προέδρου της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκου Κιουτσούκη από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές της ΝΔ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού το Σάββατο στη Βουλή, καλώντας τους να μην τον υπερψηφίσουν. Τόσο το ύφος, όσο ιδιαίτερα η χρονική συγκυρία που απεστάλη η επιστολή, ενόχλησαν ιδιαίτερα τη Συγγρού.

«Η Κεντρική Επιτροπή
Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος, τη διαγραφή από τους καταλόγους και τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Νίκου Κιουτσούκη, καθώς με τις πράξεις, την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του, έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» στο οποίο «κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού» έκανε λόγο στην επίμαχη ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, απευθυνόμενη στους βουλευτές.

Όπως αναφέρει,
μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΚΕ ΙΤ το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν πρέπει να βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια, ενώ τονίζει πως ο προϋπολογισμός «για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι αποκλειστικός "απότοκος" των επαχθών δεσμεύσεων ακραίας και μονοδιάστατης λιτότητας που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των Δανειακών Συμβάσεων ... εμπεριέχει μια σειρά υφεσιακών, "φορομπηχτικών" και κοινωνικά άδικων μέτρων με μοναδικό στόχο την επίτευξη πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος».

ΔΑΚΕ ΙΤ: Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι Ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών
«Μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι Ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο "Γολγοθά" από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των Δανειστών μας» σημείωνε η ΔΑΚΕ ΙΤ.

«Το περιβόητο πρωτογενές
πλεόνασμα πρέπει να "παράγει" κοινωνική ευημερία και όχι να "αναπαράγει" κοινωνική δυστυχία. Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι εφικτή ούτε μπορεί να ταυτίζεται με την ακραία λιτότητα. Οικονομία και κοινωνία είναι έννοιες αλληλένδετες, "συγκοινωνούντα δοχεία"» προσέθετε.

Σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δεν σημαίνουν "ανθρωποφαγία", οι μεταρρυθμίσεις δεν προϋποθέτουν το ξεπούλημα του Εθνικού μας Πλούτου, ούτε τη απαξίωση των κρατικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών.»

«Ο Προϋπολογισμός αποτελεί
τον "οδικό χάρτη" για το επόμενο έτος…οφείλει, λοιπόν, πέρα από τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης να περιλαμβάνει ισοδύναμα μέτρα ανάπτυξης και σταδιακής αποκατάστασης της κοινωνικής ισορροπίας. Το κοινωνικό κράτος είναι οικονομικός σταθεροποιητής και όχι "ανελαστική δαπάνη"» αναφέρι.

«Η κοινωνία δεν αντέχει, η συνοχή της καταρρέει…η φωνή της είναι πλέον κραυγή απόγνωσης που επιβάλλεται να εισακουστεί…Το "λάθος" που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο. Σ' αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλώ δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr