Κλείσιμο

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – σκληρές κόντρες αρχηγών στη Βουλή

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 294 βουλευτές, εκ των οποίων οι 153 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση.

Διαρροή από το στρατόπεδο της συμπολίτευσης ήταν η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία και διαγράφηκε επί τόπου από την ΚΟ του κόμματος.

Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Παρών» ψήφισαν 17 βουλευτές.

Σκληρά λόγια μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα, σύγκρουση Τσίπρα-Βενιζέλου για Σκαραμαγκά

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα κατά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, με τον Αντώνη Σαμαρά να απαντά με καυστικό και δηκτικό τρόπο στις σκληρές επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού σημειώθηκε μικροένταση στην αίθουσα της Ολομέλειας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να απαντήσουν στα σχόλια του κ. Σαμαρά. Ωστόσο, δεν τους το επέτρεψε, λέγοντας ότι στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν έχει μιλήσει κάποιος μετά τον πρωθυπουργό.

Σκληρά ήταν και τα λόγια που αντήλλαξε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφορικά με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Κατά τη δευτερολογία του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα, καλώντας τον σε πολιτική «μονομαχία».

«Βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα» και γίνατε «αμέσως αρχηγός κόμματος», σχολίασε οργισμένα ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας παράλληλα ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ πως «υποστηρίζει επώνυμα συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση του Σκαραμαγκά».

Παραπλήσιες «βολές» είχε εξαπολύσει και κατά την πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Βενιζέλος, προειδοποιώντας την Κουμουνδούρου πως το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τα «επιχειρηματικά συμφέροντα» που βρίσκονται πίσω από τις ενέργειές της γύρω από τα Ναυπηγεία.

Ειρωνική ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση σε μονομαχία, και ευχαρίστησε τον κ. Βενιζελο, καθώς, όπως είπε, είναι «πραγματικός χορηγός» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πρόσκληση για μονομαχία εγώ ένα θα απαντήσω. Πήγα στο Τέξας για να μάθω πως μονομαχούν στο Ελ Πάσο. Στη μονομαχία αυτή λοιπόν θα είμαι παρών», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Σας συγχαίρω γιατί έχετε προσφύγει στην αμερικανική βοήθεια προκειμένου να σας εκπαιδεύσουν οι Αμερικάνοι. Αυτό που βάλατε ως στόχο στο Τέξας, είναι τρύπιο δολάριο», ανταπάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για μία κυβέρνηση που εξαπάτησε τον λαό έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ως κίνηση «τακτικισμού» που ενισχύει την κυβέρνηση χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Φώτης Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν βοηθάμε ούτε αστικά κόμματα ούτε ιμιτασιόν λύσεις», διεμήνυσε νωρίτερα η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ