Σαμαράς: Ενισχυμένη η κυβέρνηση από την πρόταση μομφής - Εκλογές το 2016

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 153 ψήφους εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σε σύνολο 294 ψηφισάντων. Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

"Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή.

Νωρίτερα, με σκληρά λόγια απάντησε στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα πως προσπαθεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα και την αξιωματική αντιπολίτευση πως έχει «ανάγκη να κάνει θέατρο», καθώς της «τελείωσε η πολιτική και η επανάσταση». Απαντώντας δε στο κάλεσμα για πρόωρες εκλογές αποσαφηνίζοντας ότι «εκλογές θα γίνουν το 2016».

«Ήλθατε σήμερα για να μας ρίξετε. Τώρα θέλετε να πέσουμε μόνοι μας. Δεν θα σας κάνω το χατίρι», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως κατέθεσε μία πρόταση «εκ του ασφαλούς», «γνωρίζοντας πως δεν θα περάσει», την ώρα που η Ελλάδα «για πρώτη φορά δεν διαπραγματεύεται με την πλάτη στον τοίχο».

«Για να γλιτώσει από τη μομφή του Λαφαζάνη, ο κ. Τσίπρας έκανε μομφή στο Σαμαρά […] Τα δικά του αδιέξοδα μετέτρεψε σε πρόταση μομφής», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην «ανατροπή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ» κατά την πρόσφατη ομιλία του κ. Τσίπρα στο Τέξας.

Απευθυνόμενος ειρωνικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη για τη «μεγαλειώδη, παλλαϊκή» συγκέντρωση που οργάνωσε στην πλατεία Συντάγματος, ρωτώντας τον εάν πιστεύει πως «το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο».

«Δεν σας βγήκαν τα πεζοδρόμια», αλλά αν επιστρέψατε «ειλικρινά» στο κοινοβούλιο, να ξέρετε πως η Βουλή «δεν είναι πεζοδρόμιο» και «το βήμα δεν είναι ντουντούκα», προσέθεσε σκωπτικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι παγιδευμένος σε έναν κόσμο αντιθέσεων και συνιστωσών, προσπαθώντας να «κλείσει το μάτι σε όλους». Όμως «όσο και να ανάγεις τον κομπογιαννιτισμό σε επιστήμη δεν μπορείς να τους ξεγελάς όλους».

«Όποιος λέει ψέματα πρέπει να έχει καλή μνήμη, αλλά είστε ξεχασιάρης», συνέχισε.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάστηκε από την «αποφασιστικότητα» της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των νεοναζί, υποχρεώνοντάς τον να απολογείται συνεχώς ότι δεν είναι άκρο.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα ανακτήσει σταδιακά τον έλεγχο από το 2014, πιθανότητα επιστρέφοντας στις αγορές στα τέλη του εν λόγω έτους, και θα έχει οριστικά κι όχι πρωτογενή πλεονάσματα σε δύο χρόνια.

«Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο […] η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της […] Πετύχαμε πολλά, και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα για να παίζουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ