Βενιζέλος: Aπεγνωσμένος ο ΣΥΡΙΖΑ – λαθρεμπόριο επιρροής από προσκείμενους επιχειρηματίες

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε με 153 ψήφους εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, σε σύνολο 294 ψηφισάντων. Στον αντίποδα, 124 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής.

Δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για μία πρόταση δυσπιστίας που καταδεικνύει το «ανάγλυφο πολιτικό αδιέξοδο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και καταγγέλλοντας «οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής» από το ΣΥΡΙΖΑ, με γνώμονα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται «κοντά» στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για μία «πολιτικά απεγνωσμένη και εθνικά ανεύθυνη πρόταση» μομφής κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας «απροκάλυπτη υπονόμευση της εθνικής ενότητας» ενώ η χώρα προσπαθεί να βγει από το μνημόνιο.

Έκανε λόγο για «τζάμπα μάγκες» και προσθέτοντας πως «η διαπραγμάτευση που κάνουμε ωχριά μπροστά σε αυτά που λέτε εσείς εδώ».

«Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ρωτώντας τον ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως όμως έχετε τίποτα καλύτερο να προτείνετε;».

Στρέφοντας το βλέμμα του στις παλαιότερες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε εάν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή, για «να μιλήσουμε για το τι επιδιώκουν όσοι σας καθοδηγούν», κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για «οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής» σε συνεργασία με «επιχειρηματικά συμφέροντα που κινούνται πολιτικά κοντά σας».

«Ελάτε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε επίσης λόγο για «ετερόκλητη συσπείρωση του «αντιμνημονιακού αμαλγάματος» τώρα που η χώρα έχει ανάγκη για σταθερότητα. Κατηγόρησε δε το ΣΥΡΙΖΑ πως επιβεβαιώνει την ταύτισή του με τους ΑΝΕΛ αλλά και για «όσμωση εξ' αντικειμένου με τη Χρυσή Αυγή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ