Γεωργιάδης για παρακολουθήσεις: Οι γερμανικές υπηρεσίες είναι παρθένες;

«Ατυχή» χαρακτήρισε τη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό για παρακολουθήσεις Αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Άγκυρα εκ μέρους της ΕΥΠ,

«Δεν έπρεπε να κάνει αυτή τη δήλωση ο Πάγκαλος. Δεν είχε καμία δουλεία να κάνει αυτή τη δήλωση αυτή ως τέως υπουργός» τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.

Ωστόσο, συμπλήρωσε με νόημα «γιατί τις έχουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να παίζουν... πρέφα; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μένουν όλοι έκπληκτοι επειδή οι μυστικές υπηρεσίες κάνουν παρακολουθήσεις. Δηλαδή οι γερμανικές υπηρεσίες είναι παρθένες;»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πάγκαλου, αλλά χωρίς να τον κατονομάσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι «κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας», και «Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της [...] μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει».

Σε επαφή με την Ελλάδα και άλλες συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές.

Ως επιβεβαίωση των εκφρασμένων ανησυχιών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου η Κουμουνδούρου. «Όταν ο κ. Πάγκαλος ... διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο "διασκέδασης"», σχολίασε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας.

Mήνυση σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών για όσα δήλωσε κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου o δικηγόρος Άγις Τάτσης.
Πηγή: skai.gr