Βενιζέλος: Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό απέστειλε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Θεσσαλονίκη όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την απελευθέρωση της πόλης και τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο.

«Σήμερα
που η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την απελευθέρωσή της και τον Άγιο και προστάτη της, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από ένα βαθύ αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας, και κανένας δεν πρέπει να αφαιρεί από τον ελληνικό λαό αυτό που πρώτα και κύρια θέλει. Να νοιώθει ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε,» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μικρά Κωνσταντινούπολη,
νέα Ιερουσαλήμ, πρώτη φτωχομάνα και προσφυγομάνα» χαρακτήρισε από την πλευρά του τη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον πανηγυρικό του λόγο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.



Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο κ. Βαρθολομαίος είπε ότι οι σημερινές συντεταγμένες δεν εμφανίζονται τόσο ευοίωνες, όμως «οι ορθόδοξοι πιστοί διατηρούμε ακατάβλητο το φρόνημά μας με τη βοήθεια του Χριστού.»

Διαβεβαίωσε δε, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εξακολουθεί να προστατεύει από την επτάλοφο με αίσθημα πλήρους ευθύνης τα όπου γης τέκνα του.

«Η Εθνική Εορτή
της 28ης Οκτωβρίου είναι μία ημέρα μνήμης και τιμής προς όλους τους Έλληνες που αγωνίστηκαν το 1940 για την ελευθερία της Πατρίδας μας» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του ενόψει της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Την Κυριακή στις 11 το πρωί θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση, ενώ τη Δευτέρα την ίδια ώρα η στρατιωτική, που φέτος θα έχει και άρματα μάχης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εντωμεταξύ, παρά την σφοδρή αντιπαράθεσή του δημάρχου μετά την απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιζικώστα να καλέσει στην παρέλαση τητους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχαν θερμό εναγκαλισμό έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ