Κλείσιμο

Σκουρλέτης: Φυτώριο σκανδάλων η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

«Φυτώριο σκανδάλων», του οποίου γνωρίζουμε μόνο ένα μέρος, χαρακτήρισε την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή.

«Η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναδεικνύει ότι είναι φυτώριο σκανδάλων, ένα μέρος της ξέρουμε από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Πρόκειται για μια κρισιμότατη βιομηχανική επιχείρηση που δε λειτουργεί (...). Δεν πάει καλά η υπόθεση και όταν δεν πάει καλά υπάρχει πολιτικό παρασκήνιο» ανέφερε.

Έκανε λόγο
για πανικό της κυβέρνησης και αλληλεγγύη της στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Αυτή η βασική υποδομή θα έπρεπε να είναι υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι τραγικό η Ελλάδα, η πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο να μην μπορεί να συντηρήσει ένα ναυπηγείο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι κάνει σαμποτάζ στην κυβέρνηση για να τα έχει καλά με την αντιπολίτευση. Θέμα δυο και τριών ημερών θα είναι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε» δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος για τη στάση του υπουργού Άμυνας για το θέμα.

Για την πρόθεση του
ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε ότι «δεν λύνονται τα προβλήματα της Ελλάδας με εξεταστικές αλλά με πολιτική. Δέκα ετών είναι η ιστορία των ναυπηγείων, δέκα χρόνια σέρνεται. Οφείλει να το τελειώσει το θέμα ο Αβραμόπουλος για να νικήσει η πολιτική την παραπολιτική. Ο κόσμος δεν θέλει παραπολιτική και θέματα τριών ημερών.

Από την πλευρά του, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, τόνισε ότι γενικότερα η υπόθεση των ναυπηγείων αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα μετά την μεταπολίτευση. «Ο τρόπος που αντιμετώπισαν την υπόθεση των ναυπηγείων είναι η επιτομή των πολιτικών λαθών. Δεν είναι η λύση η επανακρατικοποίηση των ναυπηγείων για την αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε.

«Ας μην απαξιώνουμε τις εξεταστικές επιτροπές» δήλωσε για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζησωκράτης.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ