Τσίπρας για Χρυσή Αυγή: Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα κινηθεί πέρα από σκοπιμότητες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες για την απόφαση με την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις από τους βουλευτές της ΧΑ.

Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων «δύο άκρων». Δυστυχώς, είπε, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία, τόνισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνάντηση της ευρω-ομάδας της Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως όταν ο πρωθυπουργός μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη, ενώ επεσήμανε πως η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης από το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο δυστυχώς ανοίγει την πόρτα της κοινωνικής οργής στα ναζιστικά ρεύματα. "Εμείς θέλουμε να την κλείσουμε μια για πάντα. Θέλουμε να ζήσουμε τις μεγάλες θετικές εκπλήξεις στις Ευρωεκλογές - με τη σημαντική άνοδο της Αριστεράς παντού, σε όλη την Ευρώπη" συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την οικονομική κρίση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως "γι' αυτό ζητάμε τη συντονισμένη αντιστροφή της λιτότητας στην Ευρώπη με ενίσχυση της ζήτησης.
Γι' αυτό ζητάμε την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της τόσο με Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ' ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2. Το ζητάμε για όλους. Όχι μόνο για το Νότο - και μάλιστα σε βάρος του Βορρά. Το απαιτούμε για να επανενώσουμε την οικονομικά διαιρεμένη Ευρώπη".

Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος