Κλείσιμο

Βενιζέλος: Καμία ανοχή σε ναζιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές

Η προστασία της δημοκρατίας απέναντι σε ναζιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές η δημοκρατία έχει τρόπους αυτοάμυνας διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Μετά το κραχ του 1929 οι ΗΠΑ διάλεξαν τον Ρούσβελτ, ενώ στη Γερμανία και άλλες κεντρικές χώρες της Ευρώπης, είχαμε την άνοδο του φασισμού. Κάθε κοινωνία έχει περιθώρια επιλογής, τίποτε δεν είναι αυτόματο» υπογράμμισε.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, η ελληνική κοινωνία εχει την αποφασιστικότητα που απαιτείται όχι μόνο για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση άξιων που μας ταλανίζει εδώ και καιρό.

«Αισθάνομαι κατά κάποιο τρόπο δικαιωμένος γιατί έχω ζητήσει εδώ και πολλές φορές την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου (...), κάλλιο αργά παρά ποτέ, με μια δολοφονία ενεργοποιήθηκαν δυνάμεις που έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί απο καιρό» σημείωσε ο αντιπρόεδρος.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του Μαξίμου έπαιζαν με την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, δήλωσε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφέροντας ότι το κόμμα είχε θέσει θέμα ΧΑ κατά τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της προκήρυξης εκλογών εξαιτίας των εξελίξεων με το ακροδεξιό κόμμα, λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουμε την ΧΑ και τα γεγονότα συντελεστή των εξελίξεων» αλλά δεν απέκλεισε εκλογές μέσα στο 2013.




Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ