Κλείνει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης της ΧΑ η κυβέρνηση

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση κομμάτων όταν σε πρόσωπα που τα διοικούν, ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις καταθέτει την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση, που αποφασίστηκε κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού «φωτογραφίζει» τη Χρυσή Αυγή, που έχει ήδη λάβει κρατική χρηματοδότηση ύψους 830.000 ευρώ, ενώ έχουν εκταμιευτεί ακόμη 232.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης για την απόλυτη προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Με εκλογές κάθε μήνα και «πολιτικό σεισμό» προκειμένου να «προστατεύσει» το κόμμα του απείλησε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

«Μπορούμε να πηγαίνουμε τη χώρα κάθε μήνα σε εκλογές προκειμένου να προστατεύσουμε το κόμμα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Βεργίνα tv ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εθελοντικής παραίτησης βουλευτών της ΧΑ από τις έδρες τους, κίνηση που θα προκαλούσε επαναληπτικές εκλογές σε ορισμένες περιφέρειες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ