Βενιζέλος: Οι συνταγματικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το πρόβλημα δεν είναι μια θεωρία των δύο άκρων, το πρόβλημα είναι ότι μέσα στο αμάλγαμα του λεγόμενου "αντιμνημονιακού μετώπου", συνυπάρχουν δυνάμεις οι οποίες είναι ακροδεξιές, ναζιστικές, παραδοσιακά κομμουνιστικές και βεβαίως νεοριζοσπαστικές δήθεν, οι οποίες στην πραγματικότητα εκφράζουν ένα κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα, της ακινησίας και των συντεχνιακών συμφερόντων» και εξήγησε ότι εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι «το κόμμα, όπου καλλιεργεί ως κόμμα του Δημοσίου, του δημόσιου τομέα του παλαιού συστήματος της ακινησίας, του συντεχνιασμού, της αυταπάτης ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει, του κλεισίματος του πελατειακού ματιού στον οποιονδήποτε για οτιδήποτε, το Κόμμα αυτό καλλιεργεί τη στρατηγική της έντασης. Πάρτε τις ομιλίες του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και θα δείτε με τις εκφράσεις του, την καλλιέργεια αυτού του κοινωνικού και πολιτικού μίσους κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου ώστε να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και την «αγωνία» του «για το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο τόπος».

Χαρακτήρισε επίσης άνανδρη ενέργεια τη δολοφονία του 34χρονου, κάνοντας λόγο για «επίθεση κατά των δημοκρατικών θεσμών» και υπενθύμισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δε θέλει κανείς νέο μνημόνιο» και πρόσθεσε «εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει ανέτως πέρα, αρκεί να βοηθηθεί η πραγματική οικονομία και να σταματήσει η συζήτηση αυτή... Χωρίς πρόσθετη βοήθεια, ναι. Και μάλιστα θα έλεγα ότι η μόνη βοήθεια που θέλουμε τώρα είναι να μη λέγονται λάθος πράγματα με λάθος τρόπο σε λάθος στιγμή».
Πηγή: skai.gr