Λαζαρίδης: Η ένταση του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί αυτή της Χρυσής Αυγής – απάντηση Κουμουνδούρου

Την ανησυχία του ότι αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, θα έχουμε και άλλους νεκρούς, εξέφρασε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι «αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν θα έχουμε και άλλους νεκρούς» ενώ ανέπτυξε τη θεωρεία των δύο άκρων και των συγκοινωνούντων δοχείων, λέγοντας ότι «η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τροφοδοτεί την ένταση που δημιουργεί η Χρυσή Αυγή και οδηγεί σε βία και νεκρούς».

Ωστόσο, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ερωτηθείς εάν θεωρεί ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του 34χρονου, τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «πέρα από την ηθική αυτουργία και τη φυσική αυτουργία, υπάρχει και η συνευθύνη που έχεις για λάθος επιλογές. Δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσικός ή ηθικός αυτουργός του εγκλήματος» και πρόσθεσε «να κάνει και η Αριστερά την αυτοκριτική της. Οι ακρότητες βλάπτουν τη χώρα».

Αναφερόμενος πάντως στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένα γεγονότα, όπως τα επεισόδια στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, υποστήριξε ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε προσωπικά και στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου - η οποία τον κατηγόρησε για προσωπική της στοχοποίηση- και είπε ότι «κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση» ανέφερε.

Τέλος, αιχμές άφησε και για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη. Σε ερώτηση αν η καταδίκη της κυβέρνησης για την στρατηγική της έντασης αφορά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού απάντησε «εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λιντσάρισμα. Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης που δεν ξεκίνησε χθες. Και δεν θα σταματήσει αν δεν επέμβουμε. Θέλουμε να σταματήσει η στρατηγική της έντασης» κατέληξε.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ:

Απάντηση στην τοποθέτηση Λαζαρίδη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η παραμονή του κ. Λαζαρίδη «στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό»

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδης επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει».
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου, Newsdesk ΣΚΑΪ