«Τίποτα» στις εικασίες για προσέγγιση ΧΑ-ΝΔ λόγω Περάματος

Τις εικασίες για πιθανή προσέγγιση της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία που προέκυψαν από την απουσία επίσημης καταδίκης της επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα, διαψεύδει, μέσω του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του περιοδικού, κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα σε αυτό», προσθέτοντας πως τέτοιου είδους σενάρια «έρχονται από τους αντιπάλους μας».

Όσον αφορά την επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι «προφανές ότι το καταδικάζουμε».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έχουν επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας να μην καταδικάσουν δημόσια το όλο περιστατικό.

Αναφερόμενος στο εν λόγω ζήτημα την Κυριακή από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη θεωρία των «δυο άκρων», λέγοντας ότι είναι «κατασκεύασμα» του Αντώνη Σαμαρά, και έκανε λόγο για «κρυφή σκέψη» του Αντώνη Σαμαρά για μελλοντική συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την ακροδεξιά.

Απηύθυνε δε έκκληση στο «δημοκρατικό κόσμο» και τα «δημοκρατικά στελέχη» της ΝΔ ώστε να «μην προχωρήσουν τέτοιου είδους επικίνδυνα σενάρια για τη δημοκρατία και τη χώρα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Χρυσή Αυγή, την οποία τα θύματα έχουν κατηγορήσει ως υπεύθυνη για την επίθεση στο Πέραμα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως πρόκειται για μία «συμμορία μπράβων» που «επιτίθενται όχι μόνο σε άτομα άλλου χρώματος και μετανάστες», αλλά και σε άτομα «άλλων πολιτικών απόψεων».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ