Η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί χαλάρωση της πίεσης προς την Ελλάδα

Μήνυμα προς τους γερμανούς ψηφοφόρους στέλνει η Άγκελα Μέρκελ δηλώντας σε συνεντευξή της σε μεγάλη γεμανική εφημερίδα ότι δε θα χαλαρώσει τις πιέσεις προς την Αθήνα σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων  

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων η κα Μέρκελ, απαντώντας στη σφοδρή κριτική των σοδιαλδημοκρατών ότι απέτυχε η πολιτική της στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, αναφέρει ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για ένα πρόγραμμα που έχει ακόμη ένα χρόνο μπροστά του για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τη γερμανική αντιπολίτευση, το μόνο που ενδιαφέρει τον κυβερνητικό συνασπισμό της καγκελαρίου είναι να διασωθεί στις εκλογές. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt αναφέρει ότι δε χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους, διότι η Ελλάδα μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως την επιμήκυνση αποπληρωμής των υφισταμένων δανείων και τη μείωση των επιτοκίων. 

Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος εμφανίζεται διογκωμένο στα 321 δισ. ευρώ γιατί στο ποσό αυτό έχουν συμπερηληφθεί τα χρήματα που διατέθηκαν  για την ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών.

Πηγή: skai.gr