Κλείσιμο

Ομιλία Σαμαρά στο νέο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ

Συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί το νέο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ. Κατά την ομιλία του στο πολιτικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην αίσια έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και να επιχειρήσει να δώσει προοπτική για τη χώρα αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς
αναμένεται να αναφερθεί στην κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, και να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής,

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΝΔ στην οποία μοναδικός υποψήφιος είναι ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Για σχέση «συναντίληψης και προσωπικής εμπιστοσύνης» με τον Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- «σηκώνουμε ένα τεράστιο βάρος».

Τονίζει ωστόσο, ότι ο καθένας έχει τη διαδρομή και τη φυσιογνωμία του αλλά και οι δύο έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν το μέγεθος της ιστορικής πρόκλησης και της εθνικής ευθύνης.

Επιμένει, στο μεταξύ, ο Μάκης Βορίδης, με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ότι "η δημοσιονομική κρίση οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, πολιτική έκφραση της οποίας υπήρξε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80", θέση που είχε διατυπώσει στο Συνέδριο της ΝΔ, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. 

Πηγή: skai.gr