ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης κατηγορητηρίου για Βενιζέλο για λίστα Λαγκάρντ

Ανοιχτό άφησαν το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην αρμόδια προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να εξετασθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν πως θα πράξουν όλα όσα υπαγορεύει η συνείδησή τους και επιτάσσει το κοινοβουλευτικό τους καθήκον.

Παράλληλα, οι βουλευτές επικαλέσθηκαν την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης που «άνοιξε» το στικάκι USB στις 8 Ιουλίου του 2011 (ημέρα παράδοσης του αρχείου από τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στον κ. Βενιζέλο), χρησιμοποίησε υπολογιστή που βρισκόταν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θήτευε τότε ως υπουργός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε μάλιστα λόγο για υπόθαλψη του κ. Βενιζέλου, εξαπολύοντας παράλληλα πυρά και κατά της ΔΗΜΑΡ, καθώς σημείωσε ότι ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να δείξει την συμμετοχή της στην αναζήτηση της αλήθειας, αυτή έσπευσε να παράσχει ασυλία.

Τα σχόλια της κ. Κωνσταντοπούλου αποτελούν αναφορά στην πρωινή άρνηση της επιτροπής να καλέσει εκ νέου για κατάθεση τον κ. Βενιζέλο, ψηφοφορία κατά την οποία ψήφισε κατά και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος